Klassiskt Bad Beat

Det finns nog inte något annat spel som manar för bad beats like mycket som poker. I texas holdem till exempel så har man bara sett 3 av fem kort på bordet efter floppen och de två sista korten kan ändra värdet på handen drastiskt. Alla som spelat en del poker känner väl till det här. Det ”fina” med detta är att en bra spelare kastar sin hand på floppen om man ser att korten på bordet inte förbättrar ens hand nämnvärt samtidigt som den sannolikt träffat någon annans hand bra. Om vi tar ett exempel. Säg att du sitter på 7 och 8 i spader och bestämmer dig för att vara med i handen. En spelare bakom dig höjer, de andra lägger sig och du tycker att du redan investerat i potten och hans höjning väl kan tyda på att han sitter på två höga kort och skulle då floppen vara alla låga kort så har du goda chanser att vinna potten.

Floppen kommer med en dam, en knekt och en tia, två ruter och en spader. Du vill chansa och bettar varpå den andra spelaren höjer rätt rejält. De allra flesta hade kastat sin hand vid ett sådant tillfälle. Man sitter på två låga kort och brädet ser väldigt farligt ut. En svagare spelare kan få för sig att syna ändå. Bjuder på ytterligare en spader och rivern bjuder på en till spader. Första spelaren visar upp ess och kung och har floppat en stege. Den andra spelaren visar upp 7 och 8 i spader och har fått en backdoor flush. Vid ett sådant tillfälle kan man, utan att överdriva, säga att den första spelaren råkade utför ett bad beat. Han floppar den absolut bästa handen han kan få och den andra spelaren, som egentligen inte har något att göra i handen till att börja med, lyckas att träffa två spader på raken och få en runner flush för vinsten. Problemet med den här typen av bad beats är också att de allt som oftast blir ganska dyra för den som förlorar. Floppar man nötstegen på det där sättet så är man ju glad ju mer pengar man kan luska in i potten. Att den andra spelaren den här gången hade tur och vann är egentligen bra eftersom det uppmuntrar denne till att fortsätta spela som en tomte men likförbannat så är det otroligt frustrerande när det händer.

Det finns hur många exempel som helst på riktigt hemska bad beats där någon har fyrtal och möter en som drar in en runner straight flush på rivern och så vidare. Det här är egentligen inte ett bad beat enligt mig. Den med bäst hand vann potten till slut även om vägen dit var lite gropig. Men kolla ansiktsuttrycket på han som förlorar handen. Vilken besvikelse han lyckas uttrycka.

badbeatornot has written 3 articles